Nieuws

Kantoor Eindhoven stopt

Na 17 jaar ga ik vaarwel zeggen tegen het vastgoed en ga ik stoppen met Spaceforward Eindhoven, het bedrijf wat ik afgelopen vijf en half jaar zelf heb opgebouwd.

Tijd voor een nieuw levenspad met nieuwe lessen en ervaringen. Met veel plezier kijk ik terug op een carrière met veel mooie momenten, leuke en minder leuke dingen, maar ook die minder leuke dingen hebben mij sterker gemaakt en daar heb ik van geleerd.
Door simpelweg de vraag te stellen wat vind ik belangrijk, wat zijn mijn talenten en waar word ik enthousiast van, was dat in ieder geval het vastgoed niet meer.

Soms is het goed om gewoon te zeggen ik stop zonder dat je iets nieuws hebt, elke keuze die je maakt bepaalt de koers van je leven en elke koers leidt je naar een bestemming.
Ik gun mezelf wat ruimte om mijn talenten te ontwikkelen. Uiteraard zit ik alweer vol nieuwe ideeën, deze volgen wanneer de tijd er klaar voor is.

Met vriendelijke groet,

Susan Hoens - van den Hurk

Nieuw Kantoor Eindhoven

Per 5 maart heeft kantoor Eindhoven een nieuw adres: Victoriahof 44 te Eindhoven. De koffie staat klaar!

Instagram

Spaceforward nu ook te vinden op Instagram volg ons....

Kantooraanbod Eindhoven sterk dalend!

De opname van kantoorruimte in Eindhoven en omgeving kwam na de eerste zes maanden van 2016 uit op 39.000 m², waarmee de opname over heel 2015 al bijna wordt geëvenaard.
Mede als gevolg van onttrekkingen aan de kantorenvoorraad daalde het aanbod met 17% tot 261.000 m². Daarvan staat 259.000 m² fysiek leeg en daarmee komt het leegstandspercentage uit op 13,3%. De gemiddelde huurprijzen waren constant op EUR 113 per m² per jaar.

Kantooraanbod Amsterdam gedaald sinds lange tijd!

De kantooropname in Amsterdam kwam over de eerste zes maanden uit op 100.000 m² en dat is een toename van 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee vertaalt de economische groei en de samenhangende toename in werkgelegenheid (+4,5%) in de regio Amsterdam zich daadwerkelijk in een stijgende vraag naar kantoorruimte. Het aanbod is gedaald en voor het eerst in lange tijd komt de kantorenleegstand in de regio Amsterdam onder het landelijk gemiddelde uit.

Terwijl traditionele kantoorgebruikers minder meters gebruiken door flexibele werkplekconcepten, is de groei in opname vooral afkomstig van kleine bedrijven in de creatieve dienstverlening. Het gaat hier om snel wisselende ruimtebehoefte in combinatie met kortlopende en flexibele huurovereenkomsten, waarop door de aanbieder van kantoorruimte snel moet worden ingespeeld.
De aantrekkende markt heeft in diverse stadsdelen gezorgd voor het stijgen van de huurprijzen voor kantoorruimte. Voor de regio als geheel namen de prijzen gemiddeld toe tot EUR 195,- per m² per jaar.

Vastgoednieuws

Op deze pagina zullen wij u op de hoogte houden van relevante, actuele ontwikkelingen en nieuws op het gebied van ons kantooraanbod in Amsterdam, Eindhoven en Utrecht.

Veel leesplezier namens het hele team Spaceforward!